8 Courses
Η ενότητα στοχεύει να παρέχει μια βασική κατανόηση της αρχιτεκτονικής των υπολογιστών και της σχέσης μεταξύ των στοιχείων υλιστικού (Hardware) και λογισμικού (Software) ενός συστήματος. Στοχεύει επίσης να εξοπλίσει τους μαθητές με την κατανόηση των βασικών αρχών της δικτύωσης υπολογιστών.
Το Mάθημα αναπτύσσει τις δεξιότητες και τις τεχνικές που απαιτούνται για την ανάλυση, μοντελοποίηση και τον σχεδιασμό πληροφοριακών συστημάτων και καλύπτει κάποιες από τα βασικά νομικά, κοινωνικά, ηθικά και επαγγελματικά θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων.
Η ενότητα θα επιτρέψει στους εκπαιδευόμενους να εξετάσουν τις απαιτήσεις για διαδικτυακές εφαρμογές και να επιλέξουν κατάλληλα εργαλεία και τεχνικές με τις οποίες θα τις σχεδιάσουν και τις κατασκευάσουν. Θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτά τα επιλεγμένα εργαλεία και τεχνικές για να σχεδιάσουν, να υλοποιήσουν και να δοκιμάσουν ιστοσελίδες. Θα είναι σε θέση να παρέχουν επαγγελματική τεκμηρίωση για τις ιστοσελίδες που υλοποιούνται.
Το συγκεκριμένο μάθημα στοχεύει την οικοδόμηση θεμελιωδών γνώσεων σε μαθηματικές έννοιες και δεξιότητες που απαιτούνται για την κατανόηση και την εφαρμογή της επιστήμης των υπολογιστών. Οι διαλέξεις του μαθήματος ξεκινούν με τις βασικές αριθμητικές και αλγεβρικές έννοιες που χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε πτυχή της επιστήμης των υπολογιστών. Ακολουθούν θέματα λογικής που αποτελούν θεμελιώδεις έννοιες που χρησιμοποιούνται στη λειτουργία του υλικού των υπολογιστών και στον σχεδιασμό και προγραμματισμό του λογισμικού. Η θεωρία της επιστήμης των υπολογιστών βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην έννοια της απόδειξης. Σε αυτό το μάθημα επιχειρείται η κατανόηση των βασικών τεχνικών των αποδείξεων. Η ύλη του μαθήματος συνεχίζει καλύπτοντας θέματα βασικής και γραμμικής άλγεβρας θίγοντας προηγμένα θέματα όπως η θεωρία ομάδων και η χρήση πινάκων για την επίλυση συστημάτων γραμμικών εξισώσεων. Τέλος, θα καλυφθούν τα βασικά στοιχεία θεωρίας πιθανοτήτων και ορισμένες έννοιες της στατιστικής.