Global searching is not enabled.
Skip to main content

8 Courses

Teacher: ANGELIKI PANAGIOTA TENENTE

CELL BIOLOGY & NUTRIGENETICS (N/A_1)

Το μάθημα της «Κυτταρικής Βιολογίας και Διατροφογενετικής» πραγματεύεται την σχέση μεταξύ βασικής κυτταρικής βιολογίας, γονιδίων, διατροφής και υγείας του ανθρώπου. Στον βαθμό που απαιτείται, η ενότητα παρέχει το απαραίτητο υπόβαθρο ώστε να γίνει κατανοητή, και να μπορέσει να αναπτυχθεί, η διαμόρφωση ενός εξατομικευμένου διαιτολογίου με βάση το γενετικό προφίλ του κάθε ατόμου. Ο βασικός σκοπός της ενότητας είναι η παροχή των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων Γενετικής, Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας που ενδιαφέρουν την επιστήμη της Διαιτολογίας.


 


Teacher: LIDA PAPAKONSTANTINOU

DIETETICS PROFESSION & THE INTERDISCIPLINARY PRACTICE (D1190_1)

Η ενότητα αυτή έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια εκτενή κατανόηση σχετικά με τη σημασία του ρόλου των διαιτολόγων - διατροφολόγων στην ανθρώπινη υγεία μέσω διαιτολογικών και διατροφικών μελετών και των βασικών μοντέλων διατροφής, αλλά και να εμπνεύσει τους μαθητές να ακολουθήσουν τις σπουδές τους στενά, για να γίνουν ειδικοί στη διατροφή και στη διαιτολογία αλλά πιο σημαντικό, χρήσιμα και αξιοσέβαστα μέλη της κοινωνίας μας. 

Παράλληλα, η ενότητα αυτή έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης δεξιοτήτων αναφορικά με το πεδίο της «Ακαδημαϊκής Γραφής». 

Σκοπός, λοιπόν, της ενότητας είναι η εισαγωγή των φοιτητών στο αντικείμενο της Ακαδημαϊκής γραφής και του επιστημονικού λόγου μέσω συγκεκριμένων περιπτώσεων μελέτης που ενδιαφέρουν την επιστήμη της Διαιτολογίας. 

Εφαρμόζεται ομαδοσυνεργατική  διαδικασία, με εφαρμογή διαφόρων μαθητοκεντρικών τεχνικών διδασκαλίας συνδυάζοντας βιβλιογραφική ανασκόπηση καθώς και πρακτικές επίλυσης προβλημάτων. 

Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η αποκόμιση των απαραίτητων ακαδημαϊκών δεξιοτήτων συγγραφής ενός επιστημονικού κειμένου, η ικανότητα εργασίας σε ομάδες, ανάθεσης ρόλου  μάθησης και συνεργασίας με επαγγελματίες και επιστήμονες του χώρου. 

Επιπρόσθετος σκοπός της ενότητας είναι η αποσαφήνιση και κατανόηση της σημασίας της Διεπιστημονικής Εκπαίδευσης στα πλαίσια εξάσκησης του επαγγέλματος του Διαιτολόγου.

 


Teacher: ANGELIKI PANAGIOTA TENENTE

PHYSIOLOGY (D1192_1)

Καλωσόρισες στο μάθημα της Φυσιολογίας Ανθρώπου!

Το συγκεκριμένο μάθημα διδάσκεται το πρώτο εξάμηνο του πρώτου έτους  και μελετά τις βασικές αρχές της ανθρώπινης φυσιολογίας, όπως την ομοιόσταση, καθώς και τη λειτουργία του νευρικού, του μυϊκού, του καρδιαγγειακού και του αναπνευστικού συστήματος. Επιπλέον, θα μελετήσουμε τις βασικές αρχές της ενδοκρινολογίας και της ισορροπίας νερού/ηλεκτρολυτών/pH, καθώς και τη λειτουργία του γαστρεντερικού και του ουροποιητικού συστήματος. Τέλος, θα γίνει ανασκόπηση των βασικών αρχών της Ανοσολογίας.
Στο αρχείο "Εγχειρίδιο μαθήματος" θα βρείς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το μάθημα αυτό. Το εγχειρίδιο αυτό είναι σχεδιασμένο σαν ένας εβδομαδιαίος οδηγός. Θα σε βοηθήσει να αναγνωρίζεις κάποιο εισαγωγικό υλικό μελέτης, το οποίο θα διευκολύνει την κατανόηση των θεματικών ενοτήτων και θα σε βοηθήσει να προετοιμαστείς για τα βοηθητικά μαθήματα/ εργαστήρια. Είναι σημαντικό να μελετάς το υλικό αυτό πριν το αντίστοιχο μάθημα και να προσπαθείς να απαντήσεις τις ερωτήσεις, καθώς αυτά τα θέματα θα συζητηθούν στα ειδικά αυτά μαθήματα.
Στο "Εγχειρίδιο μαθήματος" θα βρείς επίσης την ξενόγλωσση και ελληνική βιβλιογραφία που θα σε βοηθήσει στη μελέτη σου καθώς και πληροφορίες για την αξιολόγηση του μαθήματος.

Teacher: CHRYSOULA KARAGIANNI

BIOCHEMISTRY (D1188_1)

Σας καλωσορίζουμε στο μάθημα της ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ που διδάσκεται στο πρώτο εξάμηνο στο πρόγραμμα  της ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ, BSc (Hons) DIETETICS  του Campus της Ρόδου 

Είναι ένα από τα κύρια μαθήματα για τους φοιτητές των σχολών που σχετίζονται με την υγεία,  γιατί   μελετά το πώς οι έμβιοι οργανισμοί λειτουργούν σε μοριακό επίπεδο, εξετάζοντας τη δομή και τις ιδιότητες σημαντικών ατόμων και μορίων, που με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν τη ζωή όπως τη γνωρίζουμε. Βασικές αρχές της βιοχημείας  είναι η δομή του ατόμου,  έννοια του pH, ο ρόλος του νερού και η δομή των βιομορίων (υδατάνθρακες, λιπίδια πρωτεΐνες και νουκλεϊκά οξέα) και των ενδιάμεσων προϊόντων του μεταβολισμού. 

Στόχοι  του μαθήματος της Βιοχημείας είναι :

  • Η ανάπτυξη και κατανόηση του ρόλου της Βιοχημείας και των διάφορων Βιοχημικών οδών που σχετίζονται με τα βιομόρια που εξετάσει η διατροφή 
  • Να παρέχει στους φοιτητές την ικανότητα ανάλυσης και  συλλογής δεδομένων που σχετίζονται με τη Βιοχημεία και μέσα από εργαστηριακή βιωματική εμπειρία
  • Να εισάγει τους φοιτητές στην έννοια του μεταβολισμού των θρεπτικών συστατικών  


Όταν θα έχετε ολοκληρώσει το μάθημα της βιοχημείας θα έχετε κατακτήσει τις παρακάτω δεξιότητες : 

  • ευρεία γνώση και κατανόηση της Βιοχημείας που σχετίζεται με τη δομή και τις ιδιότητες σημαντικών ατόμων και μορίων.
  • γνώση σε βασικές εργαστηριακές τεχνικές όπως: Ακρίβεια και επαναληψιμότητα σε εργαστηριακές ασκήσεις, ευχέρεια σε υπολογισμούς που σχετίζονται με χημικές ουσίες και διαλύματα
  • επιδεξιότητα στη λύση  προβλημάτων  και στην ανάλυση βιοχημικών αποτελεσμάτων 
  •  ικανότητα απόδειξης  της σχέσης μεταξύ δομής και λειτουργίας ενός βιομορίου
  • γνώση και κατανόηση των διαφορών λειτουργιών των βιολογικών συστημάτων όπως η ρύθμιση του pH, ο ενδιάμεσος μεταβολισμός, τα βιοενεργειακά συστήματα

Όπως καταλάβατε με τα  παραπάνω, θα υπάρχουν δώδεκα (12) ώρες εργαστηρίων, στα οποία σε ζεύγη ΄ξ σε μικρές ομάδες,  θα εξοικειωθείτε  με βιοχημικές τεχνικές εργαστηρίου και τη διαχείριση σχετικών αποτελεσμάτων

Το μάθημα  της Βιοχημείας αξιολογείται με  γραπτή εξέταση :    70% της οποίας θα καλύπτει θέματα θεωρίας  και 30% θα καλύπτει θέματα εργαστηρίου.      Η ύλη των γραπτών εξετάσεων είναι αυτή που καλύπτεται κατά τις διαλέξεις και τα εργαστήρια. Την 9η εβδομάδα  καλείστε  να γράψετε  μία πρόοδοπου έχει την ίδια μορφή με τις τελικές εξετάσεις, η οποία με αυτό προσφέρει μιας μορφή  εξοικείωσης με αυτές. Η παρουσία στην πρόοδο είναι υποχρεωτική, ωστόσο η πρόοδος δεν επηρεάζει τον τελικό βαθμό.
Είναι μάθημα αξιώσεων - μαθησιακής πρόκλησης και απαιτεί μελέτη, αλλά από την άλλη είναι απολαυστικό το ότι θα σας  αποκαλύψει ό,τι κρύβεται  πίσω από κάθε δομή μέσα στο ζωντανό κύτταρο!    

Η διδάσκουσα 

Χρύσα Καραγιάννη 

PL Dietetics Rhodes Campus  




Όροι Χρήσης Moodle / LMS